توجه اخیر رسانهها بار دیگر کرم ضد آفتاب را در کانون توجه قرار داده و مردم را به این پرسش واداشته است که آیا واقعاً استفاده منظم از آن بیخطر است یا خیر. این نگرانی ناشی از مطالعهای توسط FDA آمریکا است که نشان میدهد مواد موجود در کرم ضد آفتاب ممکن است در جریان خون جذب شوند. با این حال، این واقعیت که کرم ضد آفتاب در پوست جذب میشود به این معنا نیست که برای استفاده بیخطر نیست. در واقع، ضد آفتاب به کرات نشان داده شده که یکی از مؤثرترین اقدامات محافظتی در برابر سرطان پوست است. شورای سرطان استرالیا بیان میکند که اکثریت قریب به اتفاق سرطانهای پوست در استرالیا به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش در نور خورشید به اثبات رسیده است. این بدان معناست که کرم ضد آفتاب هنوز یک جزء کلیدی محافظت در برابر شایعترین سرطان استرالیا است.
ضد آفتاب و خطر ملانوم
در گذشته نیز شایعه شده بود که کرم ضد آفتاب به جای پیشگیری از آن، باعث ایجاد سرطان پوست میشود. با این حال، بررسی کامل حقایق نشان میدهد که هیچ ارتباطی بین استفاده از ضد آفتاب و افزایش موارد سرطان پوست وجود ندارد. در واقع، برعکس این موضوع را مطالعات مختلف علمی نشان دادهاند. یک مطالعه استرالیایی در سال ۲۰۱۱ در ژورنال انکولوژی بالینی تأثیر کرم ضد آفتاب را بر روی ۱۶۲۱ استرالیایی مشاهده کرد و نشان داد که با کاهش قابل توجه موارد ملانوم در بزرگسالانی که از آن استفاده میکردند، مرتبط است.
ضد آفتاب و ویتامین D
یکی دیگر از نگرانیهای مخالفان ضد آفتاب این است که ممکن است میزان ویتامین D را که فرد میتواند در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب تولید کند، مسدود یا کاهش دهد. این نگرانی مبتنی بر این ایده است که اکثر مردم از کمبود ویتامین D رنج میبرند و باید در معرض نور خورشید قرار بگیرند. یک بار دیگر، برعکس این موضوع ثابت شده است؛ بررسی سلامت استرالیا در سالهای ۲۰۱۱-۲۰۱۲ نشان میدهد که اکثریت استرالیاییها کمبود ویتامین D ندارند.
اکسی بنزون
یکی دیگر از نگرانیهای مصرفکنندگان این بوده است که ترکیب اکسی بنزون، که به عنوان یک ماده در کرم ضد آفتاب استفاده میشود، ممکن است باعث تغییرات هورمونی در بدن شود زیرا نوعی استروژن مصنوعی است. یک مطالعه علمی در سال ۲۰۰۴ در مورد تأثیر اکسی بنزون در ضد آفتاب بر روی سیستم هورمونی نشان داد که هیچ تغییری در اثر استفاده از آن وجود ندارد. به طور مشابه، ترس از تجمع اکسی بنزون در بدن رد شده است زیرا این ماده شیمیایی توسط بدن دفع میشود و با استفاده از ضد آفتاب تجمع آن را کم و بیش غیرممکن میکند.
دیاکسید تیتانیوم و اکسید روی
در گذشته، نانوذراتی مانند دیاکسید تیتانیوم و اکسید روی به دلیل سرطانزا بودن بالقوه در صورت جذب در مقادیر قابل توجه، مورد انتقاد قرار گرفته بودند. ثابت شده است که این ترسها توسط اداره کالاهای درمانی استرالیا که مسئول تنظیم ایمنی محصول برای مصرفکنندگان استرالیایی است، بیاساس است. در سال ۲۰۱۶، آنها بررسی علمی خود را در مورد ایمنی این ذرات در کرمهای ضدآفتاب به روز کردند و دریافتند که در صورت استفاده طبق دستور، به پوست نفوذ نمیکنند یا به حداقل نفوذ میکنند. این امر به ویژه مهم است زیرا ثابت شده است که هر دوی این مؤلفهها در جلوگیری از اشعه مضر UV بسیار مؤثر هستند و بنابراین محافظت قابل توجهی در برابر عاملی که احتمالاً باعث ایجاد سرطان پوست میشود، یعنی قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، ارائه میدهند.