skin-cancer-1

تشخیص و پیشگیری از سرطان پوست: علائم و نشانه‌ها

تشخیص و پیشگیری از سرطان پوست

سرطان پوست شایع‌ترین نوع سرطان است و در صورت تشخیص زودهنگام، ساده‌ترین درمان را دارد. به همین دلیل است که درک پوست خود و تفاوت بین علائم و نشانه‌های سرطان پوست بسیار مهم است.

سرطان پوست زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پوست آسیب دیده و باعث رشد غیرعادی آنها می‌شود. در این مقاله، در مورد علائم سرطان پوست و تغییراتی که باید به آنها توجه کرد، بحث خواهیم کرد.

موارد مهم

  • سرطان‌های پوست را نمی‌توان احساس کرد و اغلب علائم فیزیکی برای سلامت عمومی شما ایجاد نمی‌کنند.
  • تغییر در ظاهر پوست شما اولین نشانه سرطان پوست است.
  • بررسی‌های منظم پوست برای تشخیص زودهنگام سرطان پوست ضروری است.
  • اکثر سرطان‌های پوست در اثر آسیب خورشید ایجاد می‌شوند، بنابراین مهم است که از خود محافظت کنید.

علائم سرطان پوست در مقابل نشانه‌ها: تفاوت چیست؟

علائم

علائم بیماری تغییراتی هستند که می‌توانید در بدن خود احساس کنید و بر حس خوب بودن شما تأثیر می‌گذارند. علائم سرطان پوست: اغلب علائم قابل توجهی از سرطان پوست وجود ندارد (مانند احساس ناخوشی، سردرد و غیره) بنابراین، به جای جستجوی علائم سرطان پوست، باید به دنبال نشانه‌های سرطان پوست باشید.

نشانه‌ها

نشانه‌ها چیزهایی هستند که با استفاده از ابزارهای تشخیصی قابل اندازه‌گیری هستند. به عنوان مثال، آزمایش خون یا اشعه ایکس. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما از علائم و نشانه‌ها برای تشخیص شرایط پزشکی استفاده می‌کند. نشانه‌های سرطان پوست: تغییر در پوست شایع‌ترین نشانه سرطان پوست است.

اگر فکر می‌کنید علائم سرطان پوست دارید چه باید کرد؟

به خاطر داشته باشید که بعید است علائم سرطان پوست را داشته باشید. این مهم است که بدانید می‌توانید احساس خوبی داشته باشید و به سرطان پوست مبتلا شوید. با این حال، اگر نشانه‌های سرطان پوست، مانند چیزی مشکوک روی پوست خود مشاهده کردید، در کلینیک بررسی پوست محلی خود قرار ملاقات بگذارید.

4 نشانه رایج سرطان پوست

هیچ سرطان پوستی یکسان به نظر نمی‌رسد و انواع مختلف آن می‌توانند متفاوت ظاهر شوند. به همین دلیل مهم است که عادت منظم بررسی پوست خود را ایجاد کنید. مراحل اولیه سرطان پوست را بشناسید تا هر گونه تغییر قابل توجه به سرعت تشخیص داده شود.

اگر زخم، توده، تاول، ضایعات، کک و مک یا خال دارید که:

  • به سرعت خوب نمی‌شوند
  • باعث درد می‌شوند
  • از نظر بدن خود متفاوت به نظر می‌رسند
  • جدید هستند یا به تازگی تغییر کرده‌اند
  1. نقاط دردناکی که بهبود نمی‌یابند

کارسینوم سلول بازال شایع‌ترین و کم‌خطرترین سرطان پوست است. می‌تواند به صورت توده قرمز یا مروارید مانند یا لکه پوسته پوسته یا دلمه مانند خشک ظاهر شود. آنها گاهی اوقات می‌توانند به زخم تبدیل شوند، ممکن است خونریزی کنند و معمولاً به سرعت بهبود نمی‌یابند.

  1. علائم حساسیت، خونریزی یا خارش

کارسینوم سلول سنگفرشی نوعی سرطان پوست است که اغلب به صورت لکه‌ای ضخیم و پوسته پوسته همراه با قرمزی ظاهر می‌شود. آنها همچنین می‌توانند ندول‌های سفت، قرمز یا ضایعات مسطح باشند. آنها معمولاً به آرامی رشد می‌کنند، می‌توانند باعث خارش شوند، مستعد ایجاد پوسته پوسته هستند و همچنین ممکن است خونریزی کنند.

  1. تغییرات خال یا کک و مک

قرمزی، تورم یا تغییر در ظاهر خال می‌تواند ملانوم، کشنده‌ترین نوع سرطان پوست باشد. هر چه خال‌ها و کک و مک‌های بیشتری داشته باشید، خطر ابتلا به سرطان پوست بیشتر می‌شود. آشنایی با “ABCDE” ملانوم به شما کمک می‌کند تا مراقب تغییرات پوست خود باشید.

  1. خال‌ها، کک‌ومک‌ها یا رشدهای جدید

لکه‌های تغییر رنگ در سن، رشد جدید یا علامت غیرمعمولی که باعث خارش شما می‌شود، همگی می‌توانند علائم هشداردهنده‌ای باشند که نشان می‌دهند باید پوست خود را بررسی کنید. اگر خال‌ها یا کک و مک‌های جدیدی ایجاد کردید، باید آنها را توسط پزشک یا متخصص پوست معاینه کنید زیرا ممکن است ملانوم اولیه گاهی با خال اشتباه گرفته شود.

چگونه خطر ابتلا به سرطان پوست را به حداقل برسانیم

  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید (و آفتاب سوختگی) با جستجوی سایه در گرم‌ترین نقاط روز اجتناب کنید.
  • در هر ناحیه‌ای که در معرض آفتاب است از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. پاها و دست‌ها، گردن، صورت و شانه‌ها را فراموش نکنید.
  • برای محافظت از پوست گوش و پوست سر از کلاه و عینک آفتابی برای محافظت از چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش استفاده کنید.
  • زمانی که می‌دانید زمانی را در خارج از منزل سپری خواهید کرد، برای محافظت از خود از لباس استفاده کنید.
  • از استفاده از تخت‌های سولاریوم و سولاریوم اجتناب کنید.
  • به‌طور منظم با پزشکی که به آن اعتماد دارید، معاینات پوستی انجام دهید.
برچسب ها: بدون برچسب

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *